Naslovna strana - AKTIVA Agencija za knjigovodsteno-računovodstvene posloveNikole Pašića 37 , I sprat, kancelarije 2 i 3, Zaječar, Tel: 019/429-616, Mob: 064/28-09-120
POSTAVITE PITANJEpitanja i odgovori
- U ovom delu naše veb prezentacije možete postaviti pitanja iz oblasti knjigovodstva i računovodstva i dobićete odgovor od stručnjaka iz tih oblasti.
- Možete napisati i bilo koji drugi komentar koji je u vezi sa izgledom veb prezentacije. Dati predlog za usavršavanje kako bi naš i Vaš sajt bio što više pristupačniji za snalaženje na njemu.
NAPOMENA:
Svaki komentar , pre nego što bude objavljen , mora biti odobren od strane vlasnika i administratora

DOBRODOŠLI NA VEB PREZENTACIJU KNJIGOVODSTVENE AGENCIJE AKTIVA

Komentari (77)

Nalazite se na: pitanja
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star 5/5 (1)
Gravatar
marija kaže...
Poštovani, 

Interesuje me da li osoba koja je zaposlena i koja je na porodiljskom odsustvu, moze da osnuje doo firmu i da u toj firmi bude direktor, osnivac,ali da i dalje prima novcanu naknadu od drzave za porodiljsko odsustvo?

Srdačan pozdrav.

30th November 2022 18:43
Gravatar
Emilija Grujic kaže...
Iz radnog odnosa sam otvorila preduzetnicku firmu kao konsultant, poslujem samo sa pravnim licima. Odredjen mi je pausalni porez i ostali troskovi. Ukoliko ostanem u granicama do 6 miliona godisnje, da ne udjem u pdv, znam da nikom ne pravdam gde trosim novac koji podignem sa svog poslovnog racuna. Pitanje je da li mogu i pod kojom sifrom da prebacim novac sa poslovnog na privatni racun a da me drzava ne tereti za dodatni porez? Da li ima limita?
Hvala unapred
2nd April 2022 8:51
Gravatar
Garić Tajka kaže...
Strujomer koji se vodi na vlasnika lokala,a koji je fizičko lice se nalazi u lokalu za koji se plaća zakup.Imam li pravo na odbitak troškova u godišnjem obračunu za taj iznos?Hvala unapred.
29th January 2022 22:18
Gravatar
Dragana kaže...
Interesuje me da li je moguće otvoriti firmu iz radnog odnosa i da li je moguće onda u toj firmi prijaviti rad na 4h ?
17th January 2022 16:01
Gravatar
Jovana kaže...
Zelim da otvorim svoj web shop. S obzirom da je u pitanju trgovina na malo i da necu otvarati maloprodajni objekat, da li sam u obavezi da vodim samo KEP knjigu kako se navodi u zvanicnom vodicu za e-trgovce koje je objavilo ministarstvo trgovine ili je potrebno celokupno dvojno knjigovodstvo? Hvala unapred. Smile
4th November 2021 8:52
Gravatar
Snezana Prokopenko kaže...
Pozstovani,
zanima me da li pausalci nemaju uopste kao pojam bolovanje i da li je"zamrzavanje"firme jedino resenje ako nisam u mogucnosti da radim?Trenutno sam kovid pozitivna i zbog tezine posla(radim kao maser)necu biti u stanju najmanje mesec dana da radim.
13th October 2021 22:17
Gravatar
Ida kaže...
Postovanje, interesuje me da li ja kao preduzetnik pausalac mogu da prebacim tj platim sa firminog racuna na racun fizickom licu?
I da li racune koje placam karticom treba da cuvam ili slicno?
Hvala bajlepse, pozdrav
21st September 2021 23:22
Gravatar
Milan Stefanovic kaže...
Dobar dan zanima me imam problem oko pazara i samodoprinos,drzao sam kafic pre 4 godine koji sam zatvorio zbog finansiske situacije ,dobio menicu,blokirali racun..to sam isplatio i regulisao ali ostalo je da se uplate pazarii jedan samodoprinos meni ,zanima me da li je racun automatski odblokiran ili to moram licno(nisam u Srbiji)
11th September 2021 9:27
Gravatar
Marina kaže...
Postovani,
Planiram otvaranje zdravstvene ustanove.Zanima me,ukoliko bih zaposlila penzionera koji ima visoku strucnu spremu koliki su doprinosi na minimalac?
Hvala unapred
9th August 2021 21:54
Gravatar
MAJA kaže...
Marina. strična sprema ne igra nikakvu ulogu ako mu plaćate doprinose na mininalac. Za njega ćete plaćati samo doprinos za PIO i porez na zaradu. U zavisnosti od broja časova u mesecu porez i doprinosi bi iznosili u rasponu od 7 do 9 hiljada dinara.
10th August 2021 8:30
Stranica 1 od 8

Dodajte komentar

*Polja koja treba popuniti
(neće biti objavljeno)
 
Bold Italic Underline Strike Code PHP Code Quote Email Image Video
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
 
Ukucajte obrnutim redosledom: 123456a
 
Unesite odgovor:
 
Obavestite me o novim komentarima putem e-maila.
 Naslovna strana - AKTIVA Agencija za knjigovodsteno-računovodstvene poslove